UMPSA ADVANCED HARGAI KOMITMEN JAWATANKUASA KONVOKESYEN PUSAT PENGURUSAN AKADEMIK UMPSA

Home >News & Updates >UMPSA ADVANCED HARGAI KOMITMEN JAWATANKUASA KONVOKESYEN PUSAT PENGURUSAN AKADEMIK UMPSA

KUANTAN, 18 Januari 2024- Ahli Jawatankuasa Konvokesyen Pusat Pengurusan Akademik (PPA) Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) dirai dengan penuh meriah di Majlis Apresiasi Jawatankuasa Konvokesyen Peringkat UMPSA Advanced yang bertempat di Hotel Grand Darul Makmur.

Turut hadir meraikan bersama Profesor Dato’ Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin, Naib Canselor UMPSA, Profesor Ir. Ts. Dr. Ahmad Ziad Sulaiman, Timbalan Naib Canselor Akademik & Antarabangsa UMPSA, merangkap Ahli Lembaga Pengarah UMPSA Advanced, Profesor Ts. Dr. Mohd Rusllim Mohamed, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UMPSA dan Dr. Ahmad Johari Mohamad, Yang Menjalankan Fungsi Ketua Pegawai Eksekutif UMPSA Advanced.

Menurut Dr. Ahmad Johari Mohamad, Yang Menjalankan Fungsi Ketua Pegawai Eksekutif UMPSA Advanced, majlis ini diadakan sempena menghargai komitmen yang diberikan oleh jawatankuasa konvokesyen PPA UMPSA semasa Majlis Konvokesyen Kali ke-18 (MKK-18) pada Oktober 2023, tahun lalu.

“Majlis Apresiasi Jawatankuasa Konvokesyen Peringkat UMPSA Advanced ini buat julung kalinya dianjurkan oleh UMPSA Advanced bagi menghargai sumbangan dan jasa yang diberikan oleh jawatankuasa konvokesyen Pusat Pengurusan Akademik (PPA) UMPSA,” ujar beliau ketika berucap.

Sementara itu, Profesor Dato’ Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin, Naib Canselor UMPSA turut menzahirkan setinggi- tinggi penghargaan atas sumbangan dan jasa bakti jawatankuasa PPA yang telah dicurahkan dalam MKK-18 dan jutaan terima kasih kepada pengurusan UMPSA Advanced di atas penganjuran majlis ini.

Majlis juga turut diserikan dengan persembahan daripada persembahan tarian tradisional Pahang daripada penari kebudayaan negeri Pahang dan nyanyian oleh Encik Azizi Mohamed, Bintang Akademi Fantasia 1.


About the author